Kan säga er att denna vecka har jag varit väldigt stressad, massa i skolan, gym, laga mat m.m. Har därför inte kunnat prioritera att blogga. Har faktiskt inte ens hunnit storhandla denna vecka, får väl göra det imorgon. Ska även försöka fixa en matsedel så fort jag hinner!
Just nu så har jag satt mig i soffan framför XL-galan, japp jag kollar på sport! Inte så vanligt kanske, men friidrott är något som jag gillar att titta på eftersom jag själv hållit på med det. Var faktiskt riktigt grym på att springa när jag var lite yngre så det var trist att jag inte fortsatte. Nu är det ju inte så att jag slagit ner mig i soffan för att kolla på tv, utan för att plugga. Jag lär få sitta uppe hela natten, men så är det! Får ta och vila ut i helgen.
Jag hann i alla fall köra ett IW pass innan, mitt tredje denna vecka. Det är sjukt härligt att jag lyckats träna varje dag denna vecka, brukar aldrig hinna det när jag har mycket i skolan.
Tänkte i alla fall slänga upp ett recept på hamburgaren som jag faktiskt åt i måndags (matsedeln sköts fram pga. bortbjuden & ingen tid till att laga mat).
Fetaost fylld hamburgare med kålrotspommes
Recept (6-7 st hamburgare)
ca 650 g blandfärs
1 Ägg
2 dl Vispgrädde
1 msk Oxfond
Fetaost
Salt, Svartpeppar & Lökpulver
1 Kålrot
4-5 dl Rapsolja
Såhär gör du:
Blanda köttfärsen med ägg, grädde, oxfond, kryddor. Forma sedan "biffar" utav färsen och gör en grop i mitten av burgaren, lägg i en bit fetaost (storlek efter hur mycket fyllning du vill ha). Göm sedan osten genom att forma till burgaren igen. Sedan är det bara till att steka den. Jag vet faktiskt inte hur länge jag stekte mina, men det var väldigt länge eftersom de var väldigt höga. Jag brukar alltid skära ett snitt i en hamburgare för att se ifall de är klara.
För att göra kålrotspommes så måste du först skala kålroten och sedan skära pommes formade bitar utav kålroten. Lägg sedan kålroten i kokande vatten i ca 7 min. Koka samtidigt upp en kastrull med rapsolja (va försiktig när du friterar!!), när de kokat klart så lägg dem i rapsoljan. De är klara när de blivit lite bruna. Det är bara till att salta dem lite och servera dem.
Det jag brukar ha till min hamburgare är salladsblad, tomater, gul lök, bacon, massa cheddarost, max original dressing & lite lite stevia ketchup. Ska säga er att detta slår de mesta i hamburgarväg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar