Vitkålsgratäng m. falukorv
Recept (4 portioner)
Ett halvt Vitkålshuvud
3-4 dl Vispgrädde
1 Gul lök
1 Vitlök
2 dl Riven ost
Salt & Vitpeppar
Smör till stekning
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka vitkålen och lägg den i en plåt med smör och stek på låg värme. Hacka gul löken och pressa vitlöken, lägg i bland vitkålen. Stek till allt blir mjukt, häll på resten av ingredienserna och koka ihop. Häll över allt i en form med riven ost över och in i ugnen till osten fått lite färg.
Servera detta med några skivor falukorv, jag brukar köpa Scan Deli eftersom det är högre kötthalt i den. För den som är lite mer liberal så kan man ha lite stevia ketcup och någon senap. Man kan även göra egna om man vill det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar