måndag 17 februari 2014

Vitkålsgratäng m. falukorv

Detta var riktigt gott, över förväntan faktiskt! Har inte testat att göra så mycket med vitkål men oj va gott det är. Man kan ha det till så mycket olika rätter. Vitkålsgratäng är något jag kommer göra om, till och med sambon tyckte det var gott även fast han åt makaroner till.

Vitkålsgratäng m. falukorv

Recept (4 portioner)
Ett halvt Vitkålshuvud
3-4 dl Vispgrädde
1 Gul lök
1 Vitlök
2 dl Riven ost
Salt & Vitpeppar
Smör till stekning

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka vitkålen och lägg den i en plåt med smör och stek på låg värme. Hacka gul löken och pressa vitlöken, lägg i bland vitkålen. Stek till allt blir mjukt, häll på resten av ingredienserna och koka ihop. Häll över allt i en form med riven ost över och in i ugnen till osten fått lite färg.

Servera detta med några skivor falukorv, jag brukar köpa Scan Deli eftersom det är högre kötthalt i den. För den som är lite mer liberal så kan man ha lite stevia ketcup och någon senap. Man kan även göra egna om man vill det!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar