söndag 23 februari 2014

Köttfärssås med mycket tomatsmak!

Hej!

Idag är det ju söndag igen, tiden går så snabbt! Som jag nämnde i tidigare inlägg så har denna helgen blivit sjukt onyttig och jag har redan börjat må dåligt. Men det ska bli nyttigare nu och det är skönt.

Testade att göra en annan variant av köttfärssås denna veckan och det blev en succé! Har alltid en massa grädde i osv men inte denna gången. Sambon har dock väldigt svårt för tomatsmak och tomater överlag så det är därför det alltid blir massa grädde. Han tyckte denna fungerade men men, jag tyckte den var underbar i alla fall! Har även fastnat mycket för vitkål på sistone, testade att ha strimlad stekt vitkål och det var perfekt.

Köttfärssås m. mycket tomatsmak och gräddkokt vitkål
Köttfärssås Recept (4 portioner)
600-700 g Blandfärs
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 burk Krossade tomater
3-4 msk Tomatpuré
2 msk Chilisås (Jag använder Icas gott liv)
Salt, Chilipulver & Paprikakrydda

Vitkål (2 portioner)
Ett halvt Vitkålshuvud
1 dl Vispgrädde
4 dl Vatten
Smör till stekning
Salt & Vitpeppar

Såhär gör du: 
Stek färsen till den nästan blivit klar, hacka gul löken och lägg den bland färsen. Stek tills allt blivit klart och löken blivit mjuk. Pressa i de två vitlöksklyftorna och stek lite till. Häll på burken med krossade tomater och blanda runt. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av. 

Strimla vitkålen och lägg den i en stekpanna med smör. Till sätt lite vatten under tiden det stekt för att vitkålen ska koka lite och bli mjuk. När den blivit mjuk så tillsätt grädde och koka ihop lite. Krydda med salt och peppar och sedan servera med köttfärssåsen!

Det är jättegott att servera detta med en grönsallad och lite fetaost. Denna måltiden går väldigt snabbt att göra vilket jag brukar uppskatta när jag lagar mat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar