tisdag 11 mars 2014

Cashewpaneradtorsk m. remouladsås

Var ett tag sedan jag la upp ett recept så här kommer ett! Jag älskar verkligen panerad torsk, alltså den vanliga med mjöl och ströbröd men det kan jag ju inte nu längre med LCHF. Jag har testat det mesta, mandelmjöl panering och fläsksvålspanering men inte gillat något av de. Kom då på att jag kanske kan testa cashewnötter? Det gillar jag och istället för mjöl ha pofiber och vilken succé! Till och med sambon tyckte det var gott!

Recept cashewpaneradtorsk (4 st)
4 st Torskfiléer
2-3 st Ägg
1 liten påse osaltade Cashewnötter
2 dl Pofiber
Salt & Vitpeppar
Smör till stekning

Såhär gör du:
Jag gjorde mina i ugnen men man kan också steka med. Sätt i så fall ugnen på 175 grader. Skölj torsken i vatten och krydda. Lägg den sedan i pofibern när den är lite blöt. Blanda äggen och doppa därefter torsken i äggen. Mixa cashewnötterna i en matberedare. Doppa sedan torsken i cashewnöts smulorna. Sedan lägg den i en form med lite klickar smör. Låt stå i ugnen i ca 15-20 min. Jag vet inte riktigt hur lång tid jag hade mina inne då jag inte tog någon tid. Men du kan se att den är klar när den typ delas ifall du rör lite på torsken med en gaffel. 

Remouladsås på mitt sätt!
2 dl Vispgrädde
2 dl Creme Fraiche
1  dl Gräddfil
 3 msk Majonäs
1,5 dl Hackad smörgåsgurka/Boston gurka
1 tsk Citronsaft
Salt & Vitpeppar

Såhär gör du:
Vispa grädden fluffig. Sedan blanda ihop allt och smaka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar