onsdag 26 mars 2014

Spenatsoppa

Tänk att jag ALDRIG har ätit spenatsoppa innan!! Asså snälla nån, har jag varit knäpp! Gått miste om min favoriträtt!! Då är det väl bara att ta igen de åren man missat, spenatsoppa varje dag? Ja det hade inte suttit fel. Det är bud på att gå och göra det nu igen, känner sådant sug (beroende? Ja kanske det).

Självklart så ska jag bjuda er på detta underbara recept!

Spenatsoppa m. ägghalvor & bacon

Recept (3 portioner)
1 påse (450g) fryst hackad spenat (går att göra med färsk)
1 Gul lök
3-4 dl Vispgrädde
 3 dl Vatten (spä ut tills du är nöjd med konsistensen)
1,5 Grönsaksbuljong
100 g Philadelphiaost
Salt & Vitpeppar
Smör

Såhär gör du:
Hacka löken och stek i smör i en kastrull. Lägg sedan i spenaten och låt den smälta. Där efter lägger du i resten av ingredienserna, låt det koka ihop och sedan mixa samman allt. 

Servera med kokta ägg och knaperstekt bacon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar