Väldigt konstigt väder ute, solen skiner men det är stormvind på samma gång! Vill ut men ändå inte..
Ska väl om en stund till gymmet, idag blir det triceps och bröst. Bröst är något jag inte har tränat för att jag inte har velat innan, har hört att brösten helt försvinner och det är väl något man inte vill? ;)
Bröst tränar man ju i många andra övningar man gör så har aldrig kört bara bröstövningar men det har det blivit ändring på nu. Jag kör inte bröst stenhårt men lite grann, känner att jag behöver bli starkare där för att bli bättre när det gäller andra övningar. Sen vill jag inte vara den som utesluter vissa muskler bara för att, det är ju helheten som är snygg?
Ikväll vet jag faktiskt inte alls vad det blir för middag, kanske tacos igen? haha. Något man ALDRIG tröttnar på! För några veckor sedan åt vi en av mina favoriträtter, fläskfilé m. tapenade & ugnsrostade grönsaker/rotfrukter. En rätt som jag åt för första gången hos mina svärföräldrar.
Något jag verkligen behöver bli bättre på är upplägg av mat! haha, ser inte klokt ut! Måste också ställa in min kamera lite bättre, den är ganska ny så har inte riktigt lärt mig hur man gör med den. Så ni får ursäkta de dåliga bilderna.
Fläskfilé m. tapenade & ugnsrostade grönsaker/rotfrukter
Recept (3-4 portioner)
600-700 g Fläskfilé
1 burk Tapenade Svarta oliver
Salt & Vitpeppar
2 st Paprika
4 dl Broccoli
1 Gul lök
1 Röd lök
1 Zucchini
5 st Morötter
5 st Potatisar (till de som inte äter LCHF)
Olivolja
Flingsalt
1 burk Crème Fraiche Soltorkade tomater & Fetaost
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Rensa filén och stek den sedan runt om lite snabbt så den får färg med salt & peppar. Lägg den sedan i en form och använd en stektermometer, vänta till köttet blivit ca 75 grader (jag brukar test skära för är väldigt känslig för rosa kött). När köttet är klart så lägg tapenaden över och rulla in i aluminiumfolie, låt det gotta till sig sedan skär upp köttet i bitar.
Skär alla grönsakerna förutom broccolin (jag brukar koka broccolin någon minut för att den ska bli en aning mjukare). Lägg allt i en form och häll olivolja och flingsalt över. Sätt in i ugnen och håll koll så inget bränns, det ska vara i ugnen i ca 30 min. Är inte riktigt säker när det gäller tiden så jag inte brukar ta någon tid utan går på hur grönsakerna ser ut.
Servera detta med Crème Fraiche Soltorkade tomater & Fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar