Sitter just nu i skolan och tänkte att jag passar på att lägga upp ett recept som jag gjorde för några veckor sedan. En riktigt god kycklingsallad, för både lchf:are och för icke.
Kycklingsallad
Recept (3 portioner)
4 st Kycklingfiléer
3 msk Olivolja
2 msk Tamari soja
2 tsk Chiliflakes
2 msk Sambal Oelek
2 msk Tomatpuré
1 tsk Paprikakrydda
2 dl Crème Fraiche
Salt
Såhär gör du:
Blanda Olivolja, tamarisoja, Chiliflakes, 1 msk sambal Oelek, 1 msk tomatpuré och paprikakrydda. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i blandningen. Låt stå i kylen i ett par timmar. Sätt sedan ugnen på 175 grader och ta ut kycklingen och lägg den i en form. Häll över det som är kvar i påsen, ev. lite vatten så det inte bränns fast i formen. Låt stå i ca 20 min (ta alltid tid med en nypa salt då det ofta tar olika tid för allt, test skär helst alltid en filé).
Skär sedan upp i fina snittar. Jag blandade hälften av kycklingbitarna i creme fraiche, resten av sambal oeleken och tomatpurén med lite salt.
Till detta hade jag lite sallad, tomat, avokado, rödlök, paprika, gurka, fetaost & Erik Lallerstedt Caesar dressing som innehåller 2,7 kolhydrater/100g.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar