Kyckling och fylld spetspaprika i ugn
Recept ( 3-4 portioner)
4-5 Kycklingfiléer
1 spetspaprika per person
Brieost
Crème fraiche Chili & Paprika
3-4 dl vispgrädde
Salt & Paprikakrydda
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna (rensade) i en form och krydda dem med salt och paprikakrydda. Häll på grädden och Crème fraiche (hela burken) sedan in i ugnen i ca 20 min. Tvätta sedan spetspaprikan och rensa den från alla kärnor och skär ett snitt. Hur mycket brieost som ska vara i är helt upp till dig själv, man kan självklart fylla den med något annat (fetaost, färskost osv). Låt paprika vara i ugnen tills osten har smält sedan är det bara till att servera. Ifall man nu känner för att köra lite striktare så hoppa över Crème fraichen och tillsätt något annat liknande istället, kanske bara lite kryddor eller lite Sambal oelek. Du kan eventuellt ha lite sallad till.
För er som inte äter LCHF så passar ris jättebra till denna rätt, min sambo tyckte den var supergod!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar