Lax med färskost och special gravlaxsås
Recept (2 portioner)
2-3 st Laxfiléer
ca en halv burk Cantadou vitlök & örter
1 dl Vispgrädde
1,5 dl Crème fraiche
ca 2 msk Gravlaxsås
1 kruka Dill
några droppar citronsaft
salt & svartpeppar
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en form och skär snitt längs med mitten, fyll snittet med lite färskost (cantadou). Salta och peppra. In med laxen i ugnen i ca 15-20 min, man kan se när laxen är klar för den delar sig lite då om man rör den med en gaffel.
När du ska göra såsen så vispar du grädden fluffig och sedan tillsätter du de andra ingredienserna, smaka av hela tiden. Till detta kokte jag grön sparris och gröna ärtor med en stor klick smör på, mumsmums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar