torsdag 23 januari 2014

Korvstroganoff m. blomkålsmos

Här kommer recept nr.2! En enkel och snabb rätt att göra de dagar då timmarna flyger iväg. Något jag verkligen har börjat tycka om är blomkålsmos, MUMS!

Ska även berätta för er att jag gick på mitt tredje pass denna vecka indoor walking, SÅ ROLIGT! Har redan bokat in ett nytt pass. Känner att jag har fastnat för detta med pass, ja varför inte? Jag har aldrig haft såhär mycket träningsvärk så jag antar att det är bra. Sen så slipper man trängas bland alla andra ute i gymmet så det är ju positivt.


Recept (4 portioner)

Korvstroganoff
1 Falukorv (jag brukar köpa Scan deli, mer kötthalt)
1 Gul lök
2-3 msk Tomat puré (bros på hur mycket tomatsmak man vill ha)
1,5 dl Vispgrädde
2 dl Crème fraiche
0,5 msk Dijonsenap
lite soja (kan uteslutas)
ibland har jag även i lite crème fraiche chili & paprika 
Salt 
smör till stekning


Blomkålsmos (2 portioner)
1 Blomkålshuvud
1 dl Vispgrädde
ca 25 g smör
salt & vitpeppar

Såhär gör du: 
Skär korven i smala bitar och finhacka gul löken. Stek dem i en stekplåt och när de är klara så tillsätter du de övriga ingredienserna. 

Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i kokande vatten i några minuter. Därefter så mixar du blomkålen och tillsätter övriga ingredienserna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar