Idag är det dags för att veckohandla och göra en matsedel. Visst låter det vuxet? Det är så det blir när man inte bor hemma längre och eftersom det är jag som står för all matlagning så är det min uppgift. Självklart får jag lite hjälp av sambon ibland men jag tycker det är ganska kul att experimentera i köket själv! Att göra en matsedel är ganska svårt kan jag tycka, då jag ofta måste göra något som min sambo kan ha med sig till jobbet dagen efter. Det brukar ta mig lite över en timme att göra den där sedeln, eftersom jag slänger upp alla mattidningar och kokböcker (LCHF) jag har och bläddrar igenom efter nya recept. Kan säga er det att jag har blivit så mycket bättre på att laga mat sen jag började med LCHF, det är också mycket roligare att laga mat nu! För er som inte bor hemma så kan jag verkligen tipsa om att veckohandla (skriv ner allt ni ska handla på en lapp också!) för det blir faktiskt mycket billigare. Innan vi började med detta så handlade vi kanske varje dag vilket inte bara var jobbigt utan man handlade på sig massa onödiga saker som man kanske inte åt upp.
Just nu så väntar jag på att brevbäraren kanske ska komma med en kokbok som jag beställt, hoppas den kommer! Efter det ska jag göra matsedeln, kan kanske lägga upp min matsedel sen.
Kan visa en middag som jag och sambon åt i förgår, köttfärssås!
Recept (ca 3 portioner)
500-600 g Blandfärs
3 Spetspaprikor
1-2 dl Riven ost
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
2,5 msk Tomatpuré (Kung Markatta, använder alltid jag)
1 burk Krossade tomater (Kung Markatta)
1-2 dl Vispgrädde
Salt & Svartpeppar
Paprikakrydda & Chilipulver
lite soja
smör till stekning
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Stek köttfärsen i smör och när den är klar, lägg i den hackade gul löken och pressade vitlöken. Stek några minuter till. Häll sedan på krossade tomaterna, tomatpurén och vispgrädden. Rör om och tillsätt så mycket krydda som du vill ha (smaka av under tiden). Ifall köttfärssåsen är ljus kan du slå på lite soja.
När sedan köttfärssåsen är klar så skär du bort en liten del av spetspaprikan (där fyllningen ska i). Skölj därefter paprikan så alla kärnor försvinner. Fyll den sedan med köttfärssåsen och häll över riven ost. Sedan in med den i ugnen i ca 5-10 min (tills osten smält).
Till detta hade med sambo spagetti vilket går snabbt att göra om man bor ihop med någon/några som inte äter LCHF.
Hej finis!
SvaraRaderaMåste bara säga grattis, din blogg är skitbra, men nte bara det utan jag såg dina progressbilder och du ser fantastisk ut! Både före och efter men grattis för att du lyckats nå dit du ville! Ville bara säga att jag är fett anti alla som bloggar hälsa och viktnedgång, är så trött på att höra om alla som går ner i vikt och hur hälsosamt det är, jag blir så jävla stressad för jag jobbar för andra hållet, försöker verkligen äta normalt, unna mig mer och träna mindre och det är så jävla svårt när resten av världen jobbar för deet motsatta- du är typ en av de ända som inte stressar mig för det märks verkligen att du gör detta för DIN skull och att du ÄR hälsosam! Eloge till dig! Skulle vilja avsluta med att du måste känna när det räcker och bli NÖJD (för det ska du vara) men tror inte jag behöver säga det, tror du är smart nog att veta utan att jag säger det ;)
Kram!
Hej fina du! Tack så jätte mycket! Känner verkligen att jag hittat något som är roligt att hålla på med, lite av en hobby kan man väl säga ;) Va kul att höra, för det är precis så jag vill att mina läsare ska känna. Jag vill inte sätta någon press eller utgå med att man måste äta si och så för att vara hälsosam. Alla är olika och man får göra det man själv mår bra av :) Hoppas allt är bra med dig! :D Stor kram!
SvaraRadera