onsdag 8 januari 2014

Kotletter med massa sås!

Hej alla!

Igår var både jag och sambon sjukt trötta efter gymmet så jag lagade lite mat och sen blev det läggdags. Därför hann jag inte visa gårdagens middag.
Ikväll ska vi på bio och se Hobbit 2, ska bli riktigt kul! Det som är jobbigt när man går på bio är vad man ska sitta och mumsa på. Det är så lätt att fuska och det kan jag säga er att jag har gjort. Men inte när jag började med LCHF för då åt jag inget godis eller läsk på två månader. Nu är det ju inte ofta vi går på bio, händer väl några gånger om året. Vet inte riktigt hur jag ska göra ikväll, har funderat på att göra chokladdoppade jordgubbar.. men vet inte än. Lite tips på snacks som man kan ha med sig på bion är nötter(tror man får ta med det om det är någon som inte är allergisk), ostchips, lite mörk choklad och sen har lchfklubben mycket snacks som jag inte testat än.

Recept (2 portioner)
4-5 Fläskkotletter 
3-4 dl Vispgrädde
1 Köttbuljong
1 dl Vatten från kokta grönsaker
1 msk soja
ev. 2 msk Osötad äppelmos (recept på osötad äppelmos här.)
Salt & Grillkrydda

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader och lägg kotletterna i en form. Krydda kotletterna med salt och grillkrydda(exempel på egen grillkrydda här.) Blanda 2,5 dl av grädden, sojan och äppelmoset (jag brukar alltid ha lite äppelmos i för att såsen ska bli lite sötare) och häll över kotletterna sedan in i ugnen i ca 30 min. Test skär kotletterna innan servering för det spelar roll vilken tjocklek det är på dem. Till detta hade jag morötter och brysselkål, morötter är inte det bästa att äta för de som äter strikt. När grönsakerna har kokt klart så sparar jag lite av grönsaksvattnet till såsen. 
När kotletterna är klara så silar jag såsen som är i formen i en liten kastrull. Häller i grönsaksvattnet och kokar upp. Lägg sedan i lite av buljongträningen i taget och smaka av, häll i resten av grädden och eventuellt lite till soja. För att få såsen att bli lite tjockare så har jag ibland i en nypa fiberhusk (tänk på att ta jättelite i taget för annars kan det bli en deg). 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar