Recept (2 portioner)
Torsk:
4-5 torskfiléer
1 kruka timjan
Philadelphiaost vitlök & örter
salt & vitpeppar
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och lägg torsken i en form. Salta och peppra torsken efter behag. Hacka timjan (behöver inte använda hela, utan kanske någon dl) och lägg det över torsken. Lägg sedan ut klickar av philadelphiaost på fisken, även detta efter behag. Jag hade två klickar på varje fisk. Efter detta ska torsken in i ugnen i ca 15 min.
Till detta hade jag hollandaisesås:
150 g smör
3 äggulor
2 matskedar vatten
2-3 tsk citronsaft
salt
vitpeppar
Börja med att smälta smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Vispa sedan ihop äggulorna och vattnet i en kastrull över ett vattenbad tills det börjat stelna. När det stelnat så häll ner vattnet och äggulan i smöret och blanda runt, tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Egentligen behöver man inte ha vitpeppar men jag brukar ha det i för det blir lite godare då.
Detta kan sedan serveras med blomkålsmos, morötter, en sallad eller som jag gjorde massor av gröna ärtor och grön sparris. Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar