Höstgryta
Recept (3-4 portioner)
ca 800g Högrev
5-6 Morötter
1 stor Gul lök
1 Köttbuljong
2 msk Oxfond
2 dl Vispgrädde
Vatten
Salt & Svartpeppar
10-12 Kryddpepparkorn
Någon slags redning(färskost, Redix m.m)
Såhär gör du:
Skär köttet i små bitar och stek dem lite lätt med lite salt och peppar. Lägg dem sedan i en gryta med hackade morötter och lök. Häll på gott med vatten så allt blir täckt och koka upp vattnet. Lägg i kryddpepparkornen och salta. Det är väldigt olika tider på när köttet är klart, ibland kan det ta 45 min och ibland 2 tim. Men köttet ska dela sig om du drar i det lite med en gaffel. Tillsätt under tiden vatten ifall det behövs för köttet får inte bli "torrt". När det sedan är klar så tillsätter du de övriga ingredienserna.
Det är jättegott att servera detta med lite rödbetor(ganska inte så bra för de strikta) och crème fraiche soltorkade tomater & fetaost. Man kan annars ha lite broccoli till eller bara en god sallad. Till er som inte äter LCHF så fungerar det med ris eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar