fredag 3 januari 2014

Kycklingben med grönsaker

Egentligen ska man inte äta majs när man går på LCHF, men jag fick i julklapp en kokboken LCHF- på mitt sätt (Ulrika Davidsson) där hittade jag ett recept som jag själv gjorde om lite. I det receptet hade hon majskolvar och jag har inte ätit majs sedan i augusti så det var riktigt gott! Detta är då middagen från igår, hann tyvärr inte lägga upp den igår så får göra det nu.

Recept (ca 3 portioner)
7-8 kycklingben
1 zucchini 
2 majskolvar
2 rödlökar

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 msk tamarisoja
1 msk olivolja
1 msk vanlig soja
1 msk honung
Chiliflakes
Franska örter
Salt & Svartpeppar
Grillkrydda

Såhär gör du:
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Lägg kycklingbenen i en form. Pressa vitlöken och lägg i en bunke, häll sedan i resten av alla marinad ingredienserna i bunken. Varför jag inte skrivit hur mycket krydda man ska ha är för att det är upp till en själv, jag kryddar alltid på måfå och har oftast mer krydda i maten än vad det står i recepten. När marinaden är blandad så pensla på marinaden tills det är helt slut. Krydda sedan kycklingbenen med grillkrydda. Ställ in kycklingbenen i ugnen i ca 15-20 min (jag brukar alltid ha några minuter längre när jag gör kött, speciellt kyckling så man vet att det är klart). 
När kycklingen varit inne en stund så lägg på den skivade zucchinin, majsen och rödlöken. Häll eventuellt på 1-2 dl vatten för att grönsakerna ska kunna gotta in sig i marinaden. Ställ in i ugnen i ytterligare 10-15 min. 
Till detta hade jag småtomater, fetaost och hot bearnaisesås från Lohmanders.

För er som inte äter LCHF så gjorde jag egna klyftpotatisar till min sambo, väldigt enkelt. Man skalar och skivar potatisen. Lägger den på en form och häller över lite olivolja och salt sedan in i ugnen på 175 grader tills de fått färg. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar